Rösti med senapssill

Rösti med senapssill
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Rösti med senapssill

0

11 ingredienser

20 min

Rösti med senapsill och purjolöksallad. Ett nytt, kul sätt att äta sill.

Ingredienser

portioner4
  • 600 g potatis, skalad
  • 200 g senapssill
  • 0,5 purjolök, finstrimlad
  • 0,5 gurka, tärnad
  • 1 knippe dill
  • 0,5 citron, zest
  • 50 g pumpakärnor
  • 100 g ostkex
  • smör, att steka i
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Riv potatisarna grovt, pressa ut vattnet ur potatisen, salta och peppra.
  2. Fördela den rivna potatisen platt i en stekpanna och stek röstin gyllenbrun i smör på båda sidor.
  3. Blanda sillen med purjolök, gurka och skuren dill.
  4. Lägg salladen på röstin och toppa med ost kex, pumpafrön, citronzest och dillkvistar.