Rökt bog sweet n' sour

Rökt bog sweet n' sour
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Rökt bog sweet n' sour

1

11 ingredienser

Rökt bog sweet n' sour med mynta, sockerärtor och pepparrot.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner4
  • 500 g rökt fläskbog, tärnad
  • 1 blodapelsin, fileer och saft
  • 1 apelsin, saften
  • 1 citron, saften
  • 4 msk rörsocker
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 0,5 habanerofrukt, finhackad
  • 1 knippe mynta, skuren
  • 1 ask sockerärtor, halverade
  • 1 bit pepparrot, riven
  • 1 ask vattenkrasse

Gör så här

  1. Smält sockret i en kastrull, tillsätt citrussaften och schalottenlöken.
  2. Koka glacen simmig och tillsätt blodapelsinfiléerna.
  3. Stek bog tärningarna och vänd sedan runt dem i citrussåsen.
  4. Tillsätt sockerärtorna, myntariven, riven pepparrot och lägg upp på en tallrik.
  5. Toppa med krassen.