Rökt bog sweet n' sour

Rökt bog sweet n' sour
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Rökt bog sweet n' sour

11 ingredienser

Rökt bog sweet n' sour med mynta, sockerärtor och pepparrot.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner
  • 500 g rökt fläskbog, tärnad
  • 1 blodapelsin, fileer och saft
  • 1 apelsin, saften
  • 1 citron, saften
  • 4 msk rörsocker
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 0,5 habanerofrukt, finhackad
  • 1 knippe mynta, skuren
  • 1 ask sockerärtor, halverade
  • 1 bit pepparrot, riven
  • 1 ask vattenkrasse

Gör så här

  1. Smält sockret i en kastrull, tillsätt citrussaften och schalottenlöken.
  2. Koka glacen simmig och tillsätt blodapelsinfiléerna.
  3. Stek bog tärningarna och vänd sedan runt dem i citrussåsen.
  4. Tillsätt sockerärtorna, myntariven, riven pepparrot och lägg upp på en tallrik.
  5. Toppa med krassen.