Halstrad röding med vit sparris

Halstrad röding med vit sparris
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Halstrad röding med vit sparris

5

12 ingredienser

Kokt vit sparris med gräslökshollandaise och halstrad röding.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner4

sparris

  • 12 vita sparrisar
  • 1 citron saft och skal av
  • 2 msk strösocker
  • salt
  • vatten

Gräslökshollandaise

  • 3 äggulor
  • 3 msk citronsaft
  • 300 g smör, smält (50 gradigt)
  • salt
  • 1 dl gräslök, finskuren

Röding

  • 4 rödingfiléer, delade 1 gång (à 150 g)
  • salt

Gör så här

  1. Koka sparrisen i vatten med saft och skal av 1 citron, socker och salt, det tar ca 5 minuter.
  2. Vispa samman äggulor, citronjuice och vatten över svag värme tills krämen tjocknat och är ca 50 grader varmt, tillsätt nu det varma smälta smöret i omgångar under vispning.
  3. Smaka av med salt och tillsätt gräslöken.
  4. Krydda rödingen med salt och stek den på en sida i ca 3 minuter. Klassiskt o gott!!