Grillad kyckling med bulgursallad

2 röster
30 min
4
Grillad kyckling med bulgursallad
Foto: TV4

Kyckling för hela familjen! Grillad kyckling med chimichurri och bulgursallad.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 hel kyckling
  • olja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Chimichurri

  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka oregano
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 färsk grön chilifrukt, urkärnad
  • 2 färsk grön chilifrukt, urkärnad
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • salt, att smaksätta med
  • 3 dl bulgur, kokt
  • 1 avokado, i bitar
  • 12 körsbärstomater, klyftade
  • 200 g färsk spenat
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Stycka kycklingen så du får ut lårbitar, vingar, drumsticks och filéer.
  2. Vänd kycklingdetaljerna i lite olja och grilla dem klara på grillen. Salta med flingsalt.
  3. Mortla eller mixa persilja, oregano, vitlök, chili, kanel och vinäger.
  4. Tillsätt rapsolja långsamt och smaksätt med salt.
  5. Tillsätt rapsolja långsamt och smaksätt med salt.
  6. Servera allt på ett stort fat och ringla resten av chimichurrin över den grillade kycklingen.

Laddar fler recept...