Grillad kyckling med bulgursallad

koket.se
Grillad kyckling med bulgursallad
Foto: TV4
Karin Andersson
Karin Andersson

Grillad kyckling med bulgursallad

16 ingredienser

30 min

Kyckling för hela familjen! Grillad kyckling med chimichurri och bulgursallad.

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 hel kyckling
  • olja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Chimichurri

  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka oregano
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 färsk grön chilifrukt, urkärnad
  • 2 färsk grön chilifrukt, urkärnad
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • salt, att smaksätta med
  • 3 dl bulgur, kokt
  • 1 avokado, i bitar
  • 12 körsbärstomater, klyftade
  • 200 g färsk spenat

Gör så här

  1. Stycka kycklingen så du får ut lårbitar, vingar, drumsticks och filéer.
  2. Vänd kycklingdetaljerna i lite olja och grilla dem klara på grillen. Salta med flingsalt.
  3. Mortla eller mixa persilja, oregano, vitlök, chili, kanel och vinäger.
  4. Tillsätt rapsolja långsamt och smaksätt med salt.
  5. Tillsätt rapsolja långsamt och smaksätt med salt.
  6. Servera allt på ett stort fat och ringla resten av chimichurrin över den grillade kycklingen.