Kalventrecote med råstekt mandelpotatis

0 röster
4
Kalventrecote med råstekt mandelpotatis
Foto: TV4

Kalventrecote med karl-johanpuré och syrad lök. Serveras med råstekt mandelpotatis.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g kalventrecote (styckad i fyra bitar)
  • 500 g Karl-Johansvamp
  • 3 st schalottenlökar, hackade
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g skalade steklökar
  • 2 st lagerblad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika
  • 1 kg mandelpotatis, tvättad
  • 2 msk plockad timjan
  • 50 g smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela mandelpotatisen på mitten, lägg potatisen i en ugnsform och rosta i 30-40 minuter i ugnen med en klick smör och salt.
  3. Koka upp vattnet tillsammans med lagerblad och steklökarna, låt koka i 8 min.
  4. Dra av från värmen och vispa i socker och ättika, låt stå och dra tills servering.
  5. Rosta svampen, löken, vitlöken tillsammans med olja i en kastrull.
  6. Dra sedan av från värmen och låt svalna av, mixa sedan i crème fraiche och smaka av med timjan och salt.
  7. Hetta upp en stekpanna och krydda köttet med salt och svartpeppar.
  8. Stekköttet gyllenbrunt tillsammans med smör 5 minuter på varje sida, låt köttet vila minst 5 minuter innan servering.
  9. Ta ut mandelpotatisen och lyft upp lökarna ur lagen.
25 januari 2012

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept