Jennie Walldéns thailändska biffsallad

30 min
4
Spela video Jennie Walldéns thailändska biffsallad
Foto: TV4

Lyxig nudelsallad med entrecôte, gurka, rädisor och böngroddar.Toppas med sojadressing och hackade jordnötter. Fräscht, smakrikt och jättegott!

5 september 2014
30 min
4

Du behöver

Sallad

  • 600 g flankstek eller entrecôte
  • salt och svartpeppar
  • 200 g risnudlar
  • 0,5 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 1 näve sockerärtor
  • 1 röd paprika
  • 3 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • ev 2 dl färska böngroddar
  • 100 g jordnötter, grovhackade

Dressing

  • 2 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk socker
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 röd chili, finhackad

Gör så här

  1. Börja med dressingen som gärna få stå och dra medan man lagar det andra. Blanda alla ingredienserna till dressingen till sockret löst sig. Ställ åt sidan.
  2. Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Skölj sedan genast i iskallt vatten så kokningen avstannar. Sila väl och lägg i en stor, vid salladsskål.
  3. Skala gurkan, dela på längden och kärna ur. Skär i 1 cm tjocka skivor. Dela rädisorna i halvor eller kvartar. Dela sockerärtor på mitten. Skiva salladslök. Lägg alla grönsakerna i salladskålen tillsammans med de kalla nudlarna.
  4. Finhacka koriander, även stjälkarna, och lägg i salladen. Spara några blad till garnering.
  5. Häll över dressingen och blanda försiktigt men väl. Toppa med de sparade korianderbladen och jordnötterna.
  6. Salta och peppra köttet generöst och grilla ca 2-3 minuter per sida. Låt köttet vila i några minuter och skiva sedan i tunna skivor och servera med nudelsalladen.
Kommentera receptet

Fler goda recept