Sommarpasta med kyckling och gremolata

Sommarpasta med kyckling och gremolata
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Sommarpasta med kyckling och gremolata

39

14 ingredienser

30 min

Fräsch och snabb pastarätt med kycklingfärs och en gremolata gjord på persilja, vitlök och citron.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g kort pasta (t ex strozzapreti)
  • 400 g kycklingfärs
  • 5 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 msk färsk timjan, finhackad (eller 1 tsk torkad)
  • 2 msk vitt vin
  • 1 rödlök, skuren i båtar
  • salt
  • peppar
  • 65 g färsk spenat
  • 2 dl parmesanost, riven

gremolata

  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 citron, rivet skal av

Gör så här

  1. Koka pastan 2 minuter mindre än anvisningstid. Pastan ska vara lite hårdare än al dente.
  2. Smaksätt kycklingfärsen genom att blanda den vitlöksklyftor, timjan, salt och peppar. Stek färsen i en stekpanna i olivolja, gärna i grova bitar. Bryn till färsen fått lite färg, tillsätt rödlöken och låt steka med i någon minut. Häll sedan på det vita vinet och åt få ett uppkok.
  3. Blanda alla ingredienserna till gremolatan.
  4. Häll av pastavattnet, spara lite till att "reda av" pastan med. Häll pastan i stekpannan med färsen och koka/steka med i en minut. Tillsätt den färska spenaten samt parmesan och blanda väl. Smaka av med salt och nymald peppar. Strössla gremolatan över pastan och servera genast!