Lyxig pasta med oxfilé och svamp
Lyxig pasta med oxfilé och svamp
13 ingredienser
30 min
Smakrik pasta med oxfilé, ostronskivling och grädde. Perfekt som lyxig men snabb fredagsmiddag.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 400 g tagliatelle
- 300 g oxfilé
- 250 g ostronskivling
- 1 kvist färsk rosmarin
- 1 msk färsk timjan
- 1 knippe färsk bladpersilja
- 1 rödlök
- 2 klyftor vitlök
- 3 dl grädde
- 1 msk koncentrerad oxfond
- salt
- peppar
- neutral olja, att steka i
Gör så här
- Börja med svampen. Riv ostronskivlingen i bitar. Stek i olja i rykande het panna till den blir gyllene och knaprig. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
- Dela oxfilén på mitten och skiva sen i tunna skivor. Bryn köttet, salta och peppra. Lägg åt sidan.
- Skär rödlök i tunna båtar och hacka vitlök. Fräs i olja tills löken börjar bli mjuk. Häll på fond och grädde samt örterna. Låt puttra i ca 5 minuter.
- Under tiden som såsen puttrar ihop, koka upp rikligt med saltat pastavatten. Koka pastan en minut mindre än instruktioner på förpackningen för slutligt al dente-resultat.
- Tillsätt svamp och kött till såsen och låt få ett snabbt uppkok. Häll av pastan och och vänd runt i såsen tillsammans med finhackad persilja. Servera genast med lite extra persilja på.