Laxpasta med färsk spenat

61 röster
20 min
4
Laxpasta med färsk spenat
Foto: TV4
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kort pasta (t ex rigatoni eller penne)
  • 10 cm purjolök
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g varmrökt lax
  • 60 g färsk spenat
  • 1 knippe dill, hackad
  • 3 msk färsk pepparrot, nyriven
  • 1 citron
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • neutral matolja, att steka i

Gör så här

  1. Koka pastan al dente, gärna 1 minut mindre än tidsangivelse. Häll av vattnet och spara ca 1 dl av kokvattnet.
  2. Skiva purjolöken i tunna skivor och stek mjuk utan att den tar färg. Häll på creme fraiche och låt få ett uppkok. Dela citronen på mitten och klyfta ena halvan. Pressa den andra halvan över såsen samt salta och peppra. Ta bort från värmen och vänd ner spenaten.
  3. Vänd ner den nykokta pastan och ev lite av kokvattnet i såsen. Smula laxen över och strössla på dill och riven pepparrot. Vänd runt pastan och smaka ev med mer salt och peppar. Servera genast med citronklyftor
18 augusti 2014