Kycklingfajitas

koket.se
kycklingfajitas
Foto: tv4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Kycklingfajitas

30 ingredienser

30 min

Kycklingfajitas med egen kryddblandning, smarrig guacamole och en urgod tomatsalsa med lime.

Ingredienser

portioner

Salsa

  • 20 kvisttomater, mogna (t ex romanticatomater)
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 limefrukt, juice
  • 0,5 grön chilifrukt, finhackad
  • 1 knippe färsk koriander, hackad
  • salt
  • peppar

Kryddblandning

  • 2 tsk chilipeppar
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1,5 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk torkad oregano, finfördelad mellan handflatorna
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk rörsocker
  • svartpeppar, nymald

guacamole

  • 2 avokador
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 limefrukt, juice
  • salt
  • peppar, nymalen

Kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 röd paprika, i strimlor på längden
  • 1 grön paprika, i strimlor på längden
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 1 gul lök, skuren i tunna båtar
  • rapsolja, att steka i
  • 0,5 limefrukt

Till servering

  • 8 tortillabröd
  • gräddfil
  • ost, riven

Gör så här

  1. Börja med att göra salsan genom att blanda samman alla ingredienser väl. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
  2. Blanda alla ingredienser till kryddan.
  3. Till guacamolen, dela avokadon och ta ut kärnan. Skala och lägg på en skärbräda. Mosa med en gaffel och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Strimla kycklingfilé i tjocka strimlor på längden.
  5. Stek i väldigt varm panna, gärna gjutjärn, tillsammans med paprikan och löken. Stek i 5 minuter och strö sedan över kryddan och låt steka i ytterligare 2 minuter under omrörning.
  6. Ta bort från plattan och pressa den halva limen över.
  7. Ställ fram den varma pannan med den rykande varma kycklingen, tortillabröd, guacamole, salsa, gräddfil, salladsblad och riven ost och låt alla själva göra sin egen fajita vid bordet.