Koreansk bulgogi

Koreansk bulgogi
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Koreansk bulgogi

79

15 ingredienser

20 min + marinering

Koreansk tacos! Marinerad entrecôte serveras i ett salladsblad med kimchi, sötstark sås och ris.

Ingredienser

portioner
  • 800 g entrecôte (hel bit)
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk sesamolja
  • 1 päron, rivet
  • 3 msk vitt vin
  • 3 klyftor vitlök, pressad
  • 1 gul lök, tunt skivad

Sås

  • 5 msk ssamjang (saltsöt koreansk sojabönspastKan ersättas med 5 msk misopaste + 2,5 msk sambal oelek + 1 msk sirap)
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 salladslök, fint skivad
  • 2 tsk rostade sesamfrön

Till servering

  • koreanskt ris (eller japanskt ris)
  • kimchi
  • salladsblad

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden.
  2. Dela först entrecôten på längden och skiva köttet så tunt som möjligt. Lägg i marinaden, blanda ordentligt så alla köttskivor blir täckta med marinaden. Var försiktig, blada gärna med händerna så köttskivorna förblir så hela som möjligt. Ställ att marinera i kylen, minst en timme men gärna mer.
  3. Hetta upp en stekpanna tills den är rykande het. Stek köttskivorna hastigt, bara några sekunder på varje sida. Det är viktigt att inte steka för länge, för då blir köttet överstekt. Lägg bara några köttskivor i taget i pannan så den inte kyls ner och kokar köttet.
  4. Servera genast det nysteka köttet i salladsblad tillsammans med kokt ris, sen sötstarka såsen samt kimchi.