• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Klassisk köttfärssås med spaghetti

Köttfärssås och spaghetti
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Klassisk köttfärssås med spaghetti

5 steg att laga

15 ingredienser

40 min

Köttfärssås med morötter, selleri och rött vin. Gott och enkelt!

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 2 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin (eller vatten)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • peppar, nymalen
  • kokt pasta, till servering

Gör så här

  1. Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan.
  2. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka. Låt fräsa med de andra
    grönsakerna i någon minut.
  3. Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa
    med någon minut.
  4. Tillsätt vin eller vatten och låt få ett snabbt uppkok.
  5. I med tomatkross, oregano, timjan, lagerblad i pannan. Salta och peppra. Låt puttra under lock i minst 20 minuter, gärna mer om du har tid.