Klassisk köttfärssås med spaghetti

Köttfärssås och spaghetti
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016Tommy Myllymäki 2016
Jennie Walldén 2016Tommy Myllymäki 2016

Klassisk köttfärssås med spaghetti

341

15 ingredienser

40 min

Köttfärssås med morötter, selleri och rött vin. Gott och enkelt!

Ingredienser

portioner4
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin (eller vatten)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • peppar, nymalen
  • kokt pasta, till servering

Gör så här

  1. Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan.
  2. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka. Låt fräsa med de andra
    grönsakerna i någon minut.
  3. Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa
    med någon minut.
  4. Tillsätt vin eller vatten och låt få ett snabbt uppkok.
  5. I med tomatkross, oregano, timjan, lagerblad i pannan. Salta och peppra. Låt puttra under lock i minst 20 minuter, gärna mer om du har tid.