Jennies helstekta kyckling

Jennies helstekta kyckling
Foto: tv4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Jennies helstekta kyckling

156

7 steg att laga

14 ingredienser

1 h 15 min

Helstekt kyckling smaksatt med mango chutney, vitlök och soja. Servera med chilibroccoli, crème fraiche-sås och basmatiris. Supergott!

Ingredienser

portioner4 portioner

Helstekt kyckling

  • 50 g smör
  • 1 dl mango chutney
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 hel kyckling [ca 1,5 kg]

Grönsaker

  • 1 broccoli, delad i buketter och stjälkar
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 1 röd paprika, urkärnad och delad i bitar
  • 0,5 röd chilifrukt, i tunna skivor
  • rapsolja, till stekning
  • 1 msk japansk soja

Sås

  • 2 dl crème fraîche

Servering

  • ris, till servering

Gör så här

  1. Helstekt kyckling
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör och rör sedan i mango chutney, pressad vitlök, limesaft och soja.
  3. Skär eller klipp av ryggbenet på kycklingen och vik ut den som en fjäril. Gnid in kycklingen med mango chutney-blandningen, gärna även under skinnet.
  4. Rosta i en trång ugnsform 175 grader i ca 30 minuter under folie. Ta sedan bort folien och rosta i ytterligare ca 20 minuter. Köttsaften ska vara genomskinlig om du sticker i kycklingen.
  5. Grönsaker
    Stek paprika på hög värme så den tar lite färg. Tillsätt sedan broccoli, vitlök och chili och låt fräsa i några minuter. Häll över soja och låt fräsa i någon minut till.
  6. Sås
    Ta ur kycklingen ur ugnen. Häll av stekskyn i en liten kastrull och låt sjuda upp. Tillsätt crème fraîche och koka ihop till en krämig sås.
  7. Servering
    Servera kyckling, chilibroccoli och sås tillsammans med osaltat basmatiris.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer