Helgrillad fläskfilé med aiolipotatissallad och krispiga grönsaker

Helgrillad fläskfilé med aiolipotatissallad och krispiga grönsaker
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Helgrillad fläskfilé med aiolipotatissallad och krispiga grönsaker

6

20 ingredienser

30 min

En somrig rätt med grillat fläskkött, färskpotatissallad med aiolidressing och citronettgrönsaker.

Ingredienser

portioner4
  • 700 g fläskfilé
  • salt
  • peppar

Potatissallad

  • 1 kg färskpotatis, kokt
  • 1 rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 4 msk majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 3 msk kapris (små)
  • 2 msk färsk timjan, finhackad

Grönsaker

  • 1 bunte rädisor, halverade
  • 75 g sockerärtor, delade på längden
  • 0,5 gurka
  • 0,5 rödlök, skuren i båtar

Citronette

  • 0,5 citron, saft och rivet skal
  • 2 msk dl olivolja
  • 2 msk färsk bladpersilja, finhackad
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén. Salta och peppra generöst.
  2. Till potatissalladen, finhacka rödlök samt tärna potatis. Blanda ihop övriga ingredienser och tillsätt till sist potatis och rödlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla fläskfilén runtom till den fått fin färg. Lägg utanför den direkta värmen och låt gå till innertermperatur 65 grader. Låt vila i minst 10 minuter.
  4. Skala gurkan. Dela på längden och kärna ur. Skär i skivor. Lägg i en bunke tillsammans med rädisor, rödlök och sockerärtor. Vispa ihop alla ingredienser till citronetten och häll över grönsakerna.
  5. Skiva upp köttet och servera tillsammans med potatissallad och krispiga citronettgrönsaker.