Fläskfilé Africana

Fläskfilé Africana
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Fläskfilé Africana

148

5 steg att laga

15 ingredienser

30 min

Fläskfilégryta med currystekt banan, jordnötter och grädde. En riktig klassiker från 70-talet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 700 g fläskfilé
  • 3 banan
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 4 dl grädde
  • 2 msk curry
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 kruka gräslök, finhackad
  • 1 dl jordnötter
  • smör, att steka i

Till servering

  • basmatiris, nykokt
  • jordnötter
  • rostade kokosflingor
  • mango chutney
  • sambal oelek

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén och skiva i 2,5 cm skivor. Salta och peppra och bryn i smör på båda sidor. Lägg upp på ett fat och ställ åt sidan.
  2. Skär löken i tunna båtar och hacka vitlök. Stek till löken blir mjuk och brynt. Fös åt sidan av stekpannan.
  3. Skär bananerna på längden och dela sen i mitten. Stek bananerna i mitten på pannan, pudra med curry innan du vänder dem.
  4. Häll på grädde och fond. Låt få ett uppkok. Lägg i fläskfiléskivorna och låt bli genomvarma.
  5. Strössla på finhackad gräslök och jordnötter. Servera med ris, extra jordnötter, kokosflingor, mango chutney och sambal oelek.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer