Bifftacos med grön salsa
Bifftacos med grön salsa
23 ingredienser
25 min
En lyxigare variant på tacos med ryggbiff och hemgjord tacokrydda. Servera med egen salsa, sallad och avokado.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 600 g ryggbiff, strimlad
- olja, till stekning
- smör, till stekning
Kryddblandingen
- 2 tsk chilipeppar
- 1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
- 1,5 tsk malen spiskummin
- 2 tsk torkad oregano
- 0,5 tsk koriander
- 0,5 salt
- 0,5 tsk rörsocker
- svartpeppar, nymalen
Salsa
- 3 gröna tomater (eller gula tomater)
- 1 kruka färsk koriander
- 4 salladslökar
- 2-3 gröna chilifrukter
- 1 klyfta vitlök
- 1 limefrukt, rivet zest och saft
- 1 tsk strösocker
- salt
Till servering
- 2 avokador, i skivor
- 1 cosmopolitansallad, plockat
- 2 dl crème fraîche
- ev tortillabröd (eller hårda tacoskal)
Gör så här
- Börja med salsan. Kärna ur chilin. Finhacka chili, tomater, salladslökar, korianderstjälkar och blad (spara några blad till garnering) och blanda. Tillsätt vitlök, limezest och strösocker. Smaka av med limesaft och salt. Ställ åt sidan för att dra åt sig av smakerna.
- Rubba köttet med kryddorna och stek i smör och olja, ca 1 minut per sida alternativt skär köttet i strimlor och stek hastigt i stekpannan tillsammans med alla kryddorna - välj den tekniken som passar er. Låt köttet vila i 5 minuter om ni steker skivorna hela. Skiva köttet tunt och servera i salladsblad (eller tortillabröd eller tacoskal) med salsan, avokado och crème fraiche.