Bbq-burritos med kyckling

bbq-burrito
Foto: tv4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Bbq-burritos med kyckling

70

17 ingredienser

30 min

Mumsiga burritos med kyckling, bönor och bbq-sås. Perfekta receptet att lyxa till vardagen med.

Ingredienser

portioner4
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g färdigkokta kidneybönor, avrunna
  • 4-6 msk barbequesås
  • rapsolja, att steka i
  • salt
  • peppar
  • 8 tortillabröd
  • 1 avokado, i tärningar
  • 2 tomater i tärningar
  • 0,5 isbergssallad, fint strimlad
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 limefrukt
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl ost, riven

Gör så här

  1. Strimla kycklingen i tjocka skivor. Salta, peppra och bryn runtom i olja. Ställ åt sidan.
  2. Skiva löken tunt och bryn i olja till den är mjuk och gyllene. Detta tar ca 10 minuter. Tillsätt bönorna och riv över vitlöken, låt steka med 1 minut samtidigt som kycklingen går ner i samma panna som löken och bönorna.

  3. Slå på bbq-såsen och låt det puttra på låg värme.
  4. Hacka tomat, rödlök och koriander fint, blanda i skål och pressa limejuice över och lite riven vitlök efter smak. Smaka av med salt.
  5. Servera kyckling-och bönröran i tortillabröd med skuren sallad, tärnad avokado, koriander, gräddfil och riven ost.