Sotad lax med avokadosallad

Sotad lax med avokadosallad
Foto: TV4
Donal Skehan
Donal Skehan

Sotad lax med avokadosallad

8

17 ingredienser

25 min

Lyxig men snabb laxrätt med avokadosallad och vitlöksdressing,

Ingredienser

portioner4
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 4 laxfiléer, skinn på
  • 3 msk olivolja (eller smält smör)

Avokadosallad

  • 1 romansallad, bladen separerade
  • 6 rädisor, tunt skivade
  • 2 avokador, skivade
  • 6 salladslökar, fint skivade

dressing

  • 3 msk kärnmjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad
  • 1 kruka gräslök, klippt
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grillfunktion, maximal värme.
  2. Blanda paprika, chilipulver, cayennepeppar och vitlökspulver i en skål. Gnid in laxfilén med olivolja eller smält smör och doppa sedan laxen i kryddblandningen.
  3. Placera laxen på en grillgaller och rosta i grillen ca 10 minuter tills toppen mörknat och fisken tillagas hela vägen igenom.
  4. Medan fisken tillagas, mixa ingredienserna till dressingen med en stavmixer tills den är slät. Krydda med havssalt och svartpeppar efter smak.
  5. Bryt och skär alla grönsaker och lägg på ett stort serveringsfat, romansallad, rädisor, avokado och vårlök. Avsluta med att lägg ut laxen och toppa med dressingen.