Sotad lax med avokadosallad
Sotad lax med avokadosallad
17 ingredienser
25 min
Lyxig men snabb laxrätt med avokadosallad och vitlöksdressing,
Se Donal Skehan laga receptet

Ingredienser
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk vitlökspulver
- 4 laxfiléer, skinn på
- 3 msk olivolja (eller smält smör)
Avokadosallad
- 1 romansallad, bladen separerade
- 6 rädisor, tunt skivade
- 2 avokador, skivade
- 6 salladslökar, fint skivade
dressing
- 3 msk kärnmjölk
- 1 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 klyfta vitlök, skalad och finhackad
- 1 kruka gräslök, klippt
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på grillfunktion, maximal värme.
- Blanda paprika, chilipulver, cayennepeppar och vitlökspulver i en skål. Gnid in laxfilén med olivolja eller smält smör och doppa sedan laxen i kryddblandningen.
- Placera laxen på en grillgaller och rosta i grillen ca 10 minuter tills toppen mörknat och fisken tillagas hela vägen igenom.
- Medan fisken tillagas, mixa ingredienserna till dressingen med en stavmixer tills den är slät. Krydda med havssalt och svartpeppar efter smak.
- Bryt och skär alla grönsaker och lägg på ett stort serveringsfat, romansallad, rädisor, avokado och vårlök. Avsluta med att lägg ut laxen och toppa med dressingen.