Phad thai

Pad thai
Foto: TV4
Donal Skehan
Donal Skehan

Phad thai

103

15 ingredienser

30 min

Att äta denna pad thai får dig att tro att du hamnat på någon av Bangkoks härliga gator. Risnudlar, räkor, chili, böngroddar och ägg får denna rätt att lyfta.

Ingredienser

portioner4
  • 250 g risnudlar (gärna platta)
  • 3 klyftor vitlök, skalade och grovt hackade
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och grovt hackad
  • 2 limefrukter, skal och saft
  • 2 msk solrosolja
  • 300 g råa kungsräkor, skalade (välj MSC-märkta)
  • 6 salladslökar, fint skivade
  • 100 g böngroddar
  • 3 msk fisksås (t ex Nam Pla)
  • 1 msk ljust farinsocker
  • 2 ägg
  • olja, till stekning
  • 1 limefrukt, i klyftor, till garnering
  • 1 dl salta jordnötter, grovhackade

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna i varmt vatten tills dem mjuknat, låt sedan rinna av och ställ åt sidan. I en mortel, gör en pasta på vitlök, koriander stjälkar, röda chili och limeskal.
  2. Hetta upp olja i en wok eller en stor stekpanna på hög värme. Lägg i kryddpastan och stek i ca 1 minut tills det blir aromatisk. Tillsätt sedan räkorna, hälften av vårlök och böngroddar och stek i ca 2 minuter.
  3. Häll i nudlarna och blanda och sedan rör i limesaft, fisksås och farinsocker och koka i ca 2 minuter. Häll i de vispade äggen och blanda med nudlarna till allt är kokt.
  4. Servera med korianderblad, limeklyftor, jordnötter, och återstående vårlök och böngroddar.