• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kokoskyckling med lime och koriander

Kokoskyckling med lime och koriander
Foto: TV4
Donal Skehan
Donal Skehan

Kokoskyckling med lime och koriander

5 steg att laga

14 ingredienser

30 m

Vietnamesisk kycklinggryta med kokosmjölk, lime och koriander. Snabbt och gott till vardags!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 3 dl ris
  • 2 limefrukter
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 stjälk citrongräs
  • 1 röd chilifrukt
  • 125 g salladslök
  • 2-3 klyfta vitlök
  • 1 msk solrosolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 kycklingbröst
  • 3 msk thailändsk fisksås (Nam Pla)

Servering

  • 1 limefrukt, i klyftor
  • 0,5 kruka korianderblad
  • salladslök

Gör så här

  1. Koka ris enligt instruktioner på förpackningen.
  2. Skär bort topparna från citrongräset och ta bort det yttersta lagret. Lägg i en mixer. Grovhacka koriander och lägg i mixern. Riv ner skal från två limefrukter i mixern. Tillsätt grovhackad chili, vitlök och salladslök. Mixa tills du har en slät smet.
  3. Värm solrosolja på hög värme i en stor wokpanna. Tillsätt smeten och stek i en till två minuter. Tillsätt kokosmjölk och blanda.
  4. Rör sedan i strimlad kyckling och låt sjuda 10 minuter. Tillsätt fisksås och låt sjuda ytterligare fem minuter. Pressa över juicen från två lime.
  5. Precis innan servering, strö över finhackad salladslök och koriander. Servera med ris och limeklyftor.