Kokoskyckling med lime och koriander

78 röster
30 m
4

Vietnamesisk kycklinggryta med kokosmjölk, lime och koriander. Snabbt och gott till vardags!

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 3 dl ris
  • 2 lime
  • 1 handfull koriander
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 1 röd chili
  • 1 knippe salladslök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 msk solrosolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 stora kycklingbröst
  • 3 msk thailändsk fisksås (Nam Pla)

Servering

  • 4 klyftor lime
  • 1 handfull korianderblad
  • salladslök

Gör så här

  1. Koka ris enligt instruktioner på förpackningen.
  2. Skär bort topparna från citrongräset och ta bort det yttersta lagret. Lägg i en mixer. Grovhacka koriander och lägg i mixern. Riv ner skal från två limefrukter i mixern. Tillsätt grovhackad chili, vitlök och salladslök. Mixa tills du har en slät smet.
  3. Värm solrosolja på hög värme i en stor wokpanna. Tillsätt smeten och stek i en till två minuter. Tillsätt kokosmjölk och blanda.
  4. Rör sedan i strimlad kyckling och låt sjuda 10 minuter. Tillsätt fisksås och låt sjuda ytterligare fem minuter. Pressa över juicen från två lime.
  5. Precis innan servering, strö över finhackad salladslök och koriander. Servera med ris och limeklyftor.
7 april 2015

Fler goda recept