Pistage- och mandelkaka med honung
Pistage- och mandelkaka med honung
9 ingredienser
1,5 h
En god och ganska mäktig kaka på malda pistagenötter och mandelmjöl. Ringla varm honung över och servera med yoghurt. Glutenfri.
Se Christina Gyllner laga receptet

Ingredienser
- 125 g hela pistagenötter (+ 0,5 dl)
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2,5 dl florsocker
- 0,5 tsk salt
- 100 g smör, smält
- 2 ägg
- 1 äggvita
- 1 dl honung
Till servering
- turkisk yoghurt
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Täck botten på en brödform med bakplåtspapper.
- Mal pistagenötterna i en mandelkvarn eller mixa riktigt fint i matberedaren.
- Blanda pistagemjölet (ca 2,5 dl) med mandelmjöl, florsocker och salt.
- Smält smöret och låt svalna något.
- Tillsätt äggen och äggvitan i de torra ingredienserna och avsluta med smöret.
- Häll kaksmeten i formen och grädda i ca 45 minuter. Titta med en tandpetare om kakan är klar.
- Värm honung på låg värme i en kastrull och tillsätt resten av de hela pistagenötterna.
- Ta kakan ur formen och ställ på ett fat. Häll över honungen medan kakan fortfarande är varm och kan
- absorbera den.
- Skär i skivor och servera kakan med lite turkisk yogurt.