Glaserad chokladkaka med pistagenötter
Glaserad chokladkaka med pistagenötter
13 ingredienser
Chokladkaka som är glaserad med mörk chokladkräm och toppad med pistagenötter.
Se Christina Gyllner laga receptet


Ingredienser
Chokladkaka
- 150 g choklad, fint hackad
- 100 g smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk bakpulver
- 3 dl strösocker
- 2 ägg (stora)
- 1 dl mjölk
- 1 dl salta pistagenötter, hackade
Chokladganache
- 1 dl grädde
- 100 g mörk choklad, fint hackad
- 1 dl salta pistagenötter, hackade
- vispgrädde, till servering
Gör så här
Chokladkaka
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en 22 cm springform.
- Smält choklad och smör över ett vattenbad. Låt svalna något.
- Sikta samman vetemjöl, bakpulver och salt.
- Blanda ner strösocker i chokladen. Tillsätt äggen, vispa mellan varje ägg.
- Varva mjölblandningen med mjölk och vänd ner pistagenötterna.
- Häll chokladsmeten i formen och grädda din kaka i ca 20-25 minuter. Kanterna på chokladkakan ska vara fasta men gärna ett kladdigt inre.
Chokladganache
- Koka upp grädde och häll den över hackad choklad, rör till en slät kräm.
- Låt chokladkrämen tjockna i ca 10-15 minuter, kan du ringla spår i den är den färdig. Häll chokladglasyren över kakan och låt stelna. Toppa med pistagenötter och servera gärna chokladkakan med lite ovispad grädde.