Enkla havrekakor av Christina Gyllner
Enkla havrekakor av Christina Gyllner
6 ingredienser
ca 25 m
Klassiska småkakor är lätt att baka. Ät dina havrekakor med ett glas mjölk till, godare blir det inte!
Se Christina Gyllner laga receptet

Ingredienser
Havrekakor
- 150 g smör, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 3 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk hjorthornssalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och strösocker poröst och tillsätt sedan resterande ingredienser.
- Rulla degen till bollar, ca 1 msk per kaka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje kaka lite lätt.
- Grädda i ca 7-9 min, rotera plåten en gång under gräddning. Kakorna ska precis börjat få färg runt kanterna.
- Låt kakorna svalna. Servera till ett glas mjölk.