Äppelsmulpaj med dulce de leche
Äppelsmulpaj med dulce de leche
12 ingredienser
Äppelpaj med karamellsås och smuldeg med kokosflingor.
Ingredienser
Smulor
- 1,5 dl riven kokos
- 1,5 dl havregryn
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,25 dl strösocker
- 100 g smör, kallt
Fyllning
- 800 g blandade äpple, gärna svenska
- 1,25-2 dl dulce de leche
vaniljsås
- 4 äggulor
- 1 dl strösocker
- 3 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1 vaniljstång
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och skiva äpplena och stek på i lite smör i en stekpanna.
- Tillsätt dulce de leche och se till att alla äppelbitar är täckta. Häll i en ugnssäker form.
- Blanda alla ingredienserna till smulorna och nyp ihop med det kalla smöret.
- Toppa äpplena med smulorna och grädda i ca 20 minuter tills pajen fått lite färg.
- Gör vaniljsåsen, blada äggulor och strösocker i en skål.
- Koka upp grädde, mjölk och frön från vaniljstången. Häll sakta över äggulorna medan du konstant vispar.
- Häll över allt i kastrullen igen och låt sjuda upp tills såsen tjocknat något. (Den kommer tjockna mer när den är kall.)
- Servera vaniljsåsen till din härliga äppelpaj.