Krabbpaket på grillen

Krabbpaket på grillen
Foto: TV4
Carina Brydling recept
Carina Brydling recept

Krabbpaket på grillen

1

16 ingredienser

30 min

Supergott paket fyllt med kungskrabba, potatis och rödbetor. Smaksätts med smält kryddsmör och färska örter.

Ingredienser

portioner4
  • 4 stora ben av kungskrabba
  • 12 färskpotatisar, kokta (små)
  • 12 delikatessrödbetor, kokta och skalade
  • 2 knipplökar, strimlade
  • 0,5 dl persilja, grovt hackad
  • 0,5 dl gräslök, grovt hackad
  • 0,5 dl koriander, grovt hackad
  • 200 g smör
  • 1 vitlök, hackad
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 0,5 msk ingefära, riven
  • 0,5 chilifrukt, finhackad
  • havssalt
  • svartpeppar, nymald
  • 4 ark bakplåtspapper
  • 4 ark folie

Gör så här

  1. Dela kungskrabbans ben i lederna och klipp upp dem med sax
  2. Lägg ut folieark med bakplåtspapper ovanpå.
  3. Fördela krabba, potatis och rödbeta ovanpå bakplåtspapperet och toppa med knipplök,
    persilja, gräslök och koriander.
  4. Forma och vik upp folie och bakplåtspapper så att de blir 4 öppna paket.
  5. Lägg smör, vitlök, lime skal och saft, ingefära och chili i en kastrull och låt smöret smälta och bli riktigt varmt.
  6. Slå på smörblandningen i paketen, salta och peppra.
  7. Grilla på medeltemperatur i ca 5-10 minuter. Smöret ska puttra och allt ska bli riktigt varmt.
  8. Ätes direkt och gärna tillsammans med ett gott bröd.