• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kycklingkebab med raita

Kycklingkebab med raita
Foto: TV4
Amir Kheirmand DM
Amir Kheirmand DM

Kycklingkebab med raita

2

5 steg att laga

18 ingredienser

20 min + marinering

Yoghurtmarinerad kycklinglårfilé som träs på spett och grillas. Serveras i tunnbröd med mynta och koriander samt en smarrig raita.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner

Kycklingkebab

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 3 dl rysk yoghurt
  • 15 cm ingefära, skalad och riven
  • 4 klyfta vitlök, skalade och pressade
  • 1 msk garam masala
  • salt
  • svartpeppar

Raita

  • 5 dl rysk yoghurt
  • 10 rädisor, fint skivade
  • 2 salladslökar, fint skivade
  • 1 kruka myntablad grovhackade
  • 1 msk garam masala
  • salt
  • svartpeppar

Wrap

  • tunnbröd
  • mynta
  • koriander
  • machésallad

Gör så här

  1. Skär varje lårfile i tre bitar och lägg i en skål. Blanda ihop yoghurt, ingefära, vitlök, garam masala, salt och peppar till en marinad och häll över kycklingen. Blanda runt och marinera i 30 minuter i rumstemepratur.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till raitan och ställ i kylen tills det är dags för servering.
  3. Dra igång grillen. Trä kycklingen på spett. Används helst metallspett, men blötlagda träspett funkar också.
  4. Grilla kycklingen på hög värme cirka 10 minuter tills kycklingen har fått ordentligt med färg.
  5. Fyll ett tunnbröd med machesallad, en skön klick raita och kycklingen. Toppa med koriander och mynta och servera.