Kallrökt lax med sparris

Kallrökt lax med sparris
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kallrökt lax med sparris

1

5 steg att laga

11 ingredienser

Kallrökt lax med sparris, haricot verts och getost.

Se fler recept från

Mitt kök - Sverigeresan


Ingredienser

  • 600 g kallrökt lax, i skivor
  • 8 kvisttomater, små, klyftade
  • 1 ask haricots verts
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe vit sparris
  • 200 g getost, gärna färsk
  • 0,5 citron, zest
  • 1 förp ruccolasallad (påse)
  • svartpeppar, nymalen
  • salt, att smaksätta med
  • rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Skala de vita sparrisarna och koka dem mjuka i saltat vatten.
  2. Koka med haricot vertsen de 2 sista minuterna.
  3. Stek de gröna sparrisarna i rapsolja, salta och peppra.
  4. Tillsätt resten av grönsakerna och smula i get osten.
  5. Lägg laxskivorna på ett stort fat, ruccolan på och grönsakerna med getost över, peppra och riv citroncest på.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer