Matjessill med mosad färskpotatis

1 röst

Matjessill med mosad färskpotatis och brynt fänkålssmör.

Se fler recept från

Mitt kök - Sverigeresan


Visa mer

Du behöver

  • 475 g matjessill
  • 600 g färskpotatis
  • 1 fänkål, fintärnad
  • 1 knippe vårlök
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • 1 dl kvarg
  • 3 ägg
  • 150 g smör
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Borsta färskpotatisen och koka dem mjuka i saltat vatten.
  2. Koka äggen medium, kyl ner med vatten och skala dem.
  3. Koka vårlökarna mjuka i saltat vatten. Klyfta dem.
  4. Bryn smöret gyllenbrunt och fräs fänkålen däri.
  5. Mosa potatisen lite tillsammans med äggen på en tallrik, lägg sillfiléerna och vårlök ovanpå, häll över fänkålssmöret, klicka ut kvargen och toppa med gräslök.
25 juni 2012

Laddar fler recept...