Mirror cake med moccamousse och maräng

Mirror cake med moccamousse och maräng
Foto: TV4

Kärleken är evig… men choklad smakar bättre. En kärlekstårta för de som jag älskar mest. /Bradley

21 november 2017

Du behöver

Mandelmaräng

  • 120 g äggvitor (3)
  • 120 g strösocker
  • 120 g mandelmjöl

Moccamousse

  • 60 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 230 g mörk choklad (70 %)
  • 1 tsk espressopulver
  • 1 gelatinblad
  • 500 ml vispgrädde

Mirror glaze

  • 7 st gelatinblad
  • 210 g strösocker
  • 75 g vatten
  • 70 g kakaopulver
  • 145 g vispgrädde

Romtryfflar

  • 100 ml vispgrädde
  • 50 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 12,5 g osaltat smör
  • 3 msk rom
  • kakao, att rulla tryfflarna i

Montering

  • chokladdekorationer
  • 100 g sura körsbär, hackade

Gör så här

  1. Mandelmarängbottnar
    Värm ugnen till 160 grader. Vispa äggvitorna, tillsätt sockret och fortsätta vispa i 5-10 min.
  2. Vänd i mandelmjölet. Spritsa ut tre bottnar (ca 10-15 cm i diameter) på bakplåtspapper och baka i 25 minuter.
  3. Moccamousse
    Smält choklad och smör i mikrovågsugnen. Blanda i espressopulvret och gelatin.
  4. Tillsätt 125 ml grädde till chokladblandningen. Vispa chokladblandningen med 375 ml grädde tills fast. Ställ kallt.
  5. Mirror glaze
    Lägg gelatin i kallt vatten i 5 min. Blanda socker, vatten, kakaopulver och grädde i en kastrull. Koka på medelvärme i 2 minuter. Tillsätt gelatinet och blanda ordentligt. Kyl till 37 grader.
  6. Romtryfflar
    Värm grädden och häll över chokladen. Tillsätt smör och rom, blanda tills det är smidigt och häll i en skål. Kyl ned.
  7. Forma tryfflarna till små kulor och rulla i kakao.
  8. Montering
    Placera lager av maräng, sura körsbärs och mousse i en ringform. Frys in.
  9. Ta ut tårtan från formen och häll över glazen. Dekorera med tryfflarna och chokladdekorationer.
Kommentera receptet

Fler goda recept