Mirror cake med moccamousse och maräng

POPULÄRT
Mirror cake med moccamousse och maräng
Foto: TV4
Bradley Peter
Bradley Peter

Mirror cake med moccamousse och maräng

26

9 steg att laga

21 ingredienser

Kärleken är evig… men choklad smakar bättre. En kärlekstårta för de som jag älskar mest. /Bradley

Ingredienser

Mandelmaräng

  • 120 g äggvita [3 st]
  • 120 g strösocker
  • 120 g mandelmjöl

Moccamousse

  • 60 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 230 g mörk choklad 70 %
  • 1 tsk espressopulver
  • 1 gelatinblad
  • 500 ml vispgrädde

Mirror glaze

  • 7 gelatinblad
  • 210 g strösocker
  • 75 g vatten
  • 70 g kakao
  • 145 g vispgrädde

Romtryfflar

  • 100 ml vispgrädde
  • 50 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 12,5 g osaltat smör
  • 3 msk rom
  • kakao, att rulla tryfflarna i

Montering

  • chokladdekorationer
  • 100 g sura körsbär, hackade

Gör så här

  1. Mandelmarängbottnar
    Värm ugnen till 160 grader. Vispa äggvitorna, tillsätt sockret och fortsätta vispa i 5-10 min.
  2. Vänd i mandelmjölet. Spritsa ut tre bottnar (ca 10-15 cm i diameter) på bakplåtspapper och baka i 25 minuter.
  3. Moccamousse
    Smält choklad och smör i mikrovågsugnen. Blanda i espressopulvret och gelatin.
  4. Tillsätt 125 ml grädde till chokladblandningen. Vispa chokladblandningen med 375 ml grädde tills fast. Ställ kallt.
  5. Mirror glaze
    Lägg gelatin i kallt vatten i 5 min. Blanda socker, vatten, kakaopulver och grädde i en kastrull. Koka på medelvärme i 2 minuter. Tillsätt gelatinet och blanda ordentligt. Kyl till 37 grader.
  6. Romtryfflar
    Värm grädden och häll över chokladen. Tillsätt smör och rom, blanda tills det är smidigt och häll i en skål. Kyl ned.
  7. Forma tryfflarna till små kulor och rulla i kakao.
  8. Montering
    Placera lager av maräng, sura körsbärs och mousse i en ringform. Frys in.
  9. Ta ut tårtan från formen och häll över glazen. Dekorera med tryfflarna och chokladdekorationer.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer