Mirror cake med moccamousse och maräng

POPULÄRT
Mirror cake med moccamousse och maräng
Foto: TV4
Bradley Peter
Bradley Peter

Mirror cake med moccamousse och maräng

Av: Bradley Peter

Från: Hela Sverige bakar

21 ingredienser

Kärleken är evig… men choklad smakar bättre. En kärlekstårta för de som jag älskar mest. /Bradley

Ingredienser

Mandelmaräng

  • 120 g äggvita [3 st]
  • 120 g strösocker
  • 120 g mandelmjöl

Moccamousse

  • 60 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 230 g mörk choklad 70 %
  • 1 tsk espressopulver
  • 1 gelatinblad
  • 500 ml vispgrädde

Mirror glaze

  • 7 gelatinblad
  • 210 g strösocker
  • 75 g vatten
  • 70 g kakao
  • 145 g vispgrädde

Romtryfflar

  • 100 ml vispgrädde
  • 50 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 12,5 g osaltat smör
  • 3 msk rom
  • kakao, att rulla tryfflarna i

Montering

  • chokladdekorationer
  • 100 g sura körsbär, hackade

Gör så här

Mandelmarängbottnar

  1. Värm ugnen till 160 grader. Vispa äggvitorna, tillsätt sockret och fortsätta vispa i 5-10 min.
  2. Vänd i mandelmjölet. Spritsa ut tre bottnar (ca 10-15 cm i diameter) på bakplåtspapper och baka i 25 minuter.

Moccamousse

  1. Smält choklad och smör i mikrovågsugnen. Blanda i espressopulvret och gelatin.
  2. Tillsätt 125 ml grädde till chokladblandningen. Vispa chokladblandningen med 375 ml grädde tills fast. Ställ kallt.

Mirror glaze

  1. Lägg gelatin i kallt vatten i 5 min. Blanda socker, vatten, kakaopulver och grädde i en kastrull. Koka på medelvärme i 2 minuter. Tillsätt gelatinet och blanda ordentligt. Kyl till 37 grader.

Romtryfflar

  1. Värm grädden och häll över chokladen. Tillsätt smör och rom, blanda tills det är smidigt och häll i en skål. Kyl ned.
  2. Forma tryfflarna till små kulor och rulla i kakao.

Montering

  1. Placera lager av maräng, sura körsbärs och mousse i en ringform. Frys in.
  2. Ta ut tårtan från formen och häll över glazen. Dekorera med tryfflarna och chokladdekorationer.