Värm ugnen till 160 grader. Vispa äggvitorna, tillsätt sockret och fortsätta vispa i 5-10 min.
Vänd i mandelmjölet. Spritsa ut tre bottnar (ca 10-15 cm i diameter) på bakplåtspapper och baka i 25 minuter.
Moccamousse
Smält choklad och smör i mikrovågsugnen. Blanda i espressopulvret och gelatin.
Tillsätt 125 ml grädde till chokladblandningen. Vispa chokladblandningen med 375 ml grädde tills fast. Ställ kallt.
Mirror glaze
Lägg gelatin i kallt vatten i 5 min. Blanda socker, vatten, kakaopulver och grädde i en kastrull. Koka på medelvärme i 2 minuter. Tillsätt gelatinet och blanda ordentligt. Kyl till 37 grader.
Romtryfflar
Värm grädden och häll över chokladen. Tillsätt smör och rom, blanda tills det är smidigt och häll i en skål. Kyl ned.
Forma tryfflarna till små kulor och rulla i kakao.
Montering
Placera lager av maräng, sura körsbärs och mousse i en ringform. Frys in.
Ta ut tårtan från formen och häll över glazen. Dekorera med tryfflarna och chokladdekorationer.