Mintpäron med hallonsås

Mintpäron med hallonsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mintpäron med hallonsås

9 ingredienser

Använder du små päron blir det tre små päronhalvor per portion. Med större päron räcker det med en eller två.

Ingredienser

portioner
  • 6 päron (små)
  • 6 mintchoklad (tunna bitar)
  • 50 g mandelmassa

Sockerlag:

  • 3 dl strösocker
  • 5 dl vatten

Hallonsås:

  • 1 l hallon
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk citron, pressad

Till dekoration:

  • 4 physalis

Gör så här

  1. Hallonsås: Kör hallon, socker och citronsaft till puré i matberedare eller mixer. Sila bort kärnorna.
  2. Sätt ugnen på 250°. Skala päronen, dela dem i halvor på längden och gröp ut kärnhuset. Koka vatten och socker till lagen i ca 5 minuter, tills sockret har löst sig. Koka päronen i sockerlagen tills de är mjuka.
  3. Låt päronhalvorna rinna av och lägg dem i en ugnssäker form. Riv mandelmassan grovt, fyll mitten på päronhalvorna med mandelmassa och täck över med mintchoklad. Ställ in i ugn i 7 - 10 minuter eller tills chokladen smält.