Minispättor

16 röster
45 min
Minispättor
Foto: Jesper Olsson

Ernsts egna variant på klassikern spettekaka. En underbar liten kaka som bor i gränslandet mellan maräng och sockerkaka. 

Visa mer
45 min

Du behöver

  • 250 g smör
  • 5 dl strösocker
  • 1 citron, skalet
  • 5 ägg
  • 5 dl vetemjöl

Kristyr

  • 4 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 tsk citronsaft, färskpressad
  • 1 dl valnötter, krossade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör och socker pösigt i en bunke med matberedare.
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Riv ner skalet från en citron.
  4. Arbeta in mjölet, ta lite i taget, till en jämn smet.
  5. Häll ut smeten på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  6. Grädda ca 8-10 minuter, tills de är gyllenbruna. Ta ut kakan och låt den svalna.
  7. Kristyr
    Vispa ihop alla ingredienser till kristyren. Lägg kristyren i en spritspåse.
  8. Spritsa ett vackert mönster med kristyr och garnera med krossade valnötter. Skär upp kakor i lagom bitar.
18 juli 2019

Laddar fler recept...