• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Minisemlor - Tareq Taylors recept

Minisemlor - Tareq Taylors recept
Foto: Peter Kroon
Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Minisemlor - Tareq Taylors recept

6 steg att laga

12 ingredienser

2 h

Dessa små sötnosar är det omöjligt att tacka nej till. Perfekta till kaffet.

Favoriter - Tareq Taylor§

Favoriter

Receptet är ur boken Favoriter av Tareq Taylor, Books by Tareq Taylor


Ingredienser

portioner25 - 30 portioner
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl filmjölk
  • 25 g jäst
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • ca 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 5 dl vispgrädde
  • ca 200 g mandelmassa
  • florsocker

Gör så här

  1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och filmjölken och värm till 37 grader. Häll över i en degbunke.
  2. Blanda ner jäst, socker och salt och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma. Arbeta ner mjölet och låt degen jäsa till dubbel storlek under en ren handduk i ca 1 timme.
  3. Forma degen till bollar stora som en halv golfboll. Låt jäsa under handduk i ca 20 minuter.
  4. Pensla bullarna med ägg och grädda i 200 grader i ca 8 minuter. Låt svalna på ett galler.
  5. Vispa grädden och riv mandelmassan. Skär av lock på bullarna och gröp ur bottendelen. Blanda det urgröpta innehållet med mandelmassan. Blir det lite torrt går det bra att tillsätta lite ovispad grädde.
  6. Fyll urgröpningen med mandelmasseblandningen och toppa med vispad grädde, lägg på locket och pudra rikligt med florsocker över.
TIPS!
Favoriter - Tareq Taylor§

Receptet ur boken

Favoriter av Tareq Taylor, Books by Tareq Taylor