Minisar

POPULÄRT
minisar
Foto: Clara Lidström

Minisar

Av: Clara Lidström, Annakarin Nyberg

Från: Nu bakar vi

6 ingredienser

1 h

Mjukspröda kakor med pärlsocker! En perfekt kaka för barnen att baka själva - se till att vara nära till hands för att hjälpa med varm ugn!

Ingredienser

portioner stycken
  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 msk bakpulver
  • 0,5 dl pärlsocker, till garnering

Gör så här

  1. Ta fram smöret en timme innan du börjar baka så det hinner bli mjukt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader, be en vuxen om hjälp.
  3. Skär smöret i små bitar och lägg i en bunke. Tillsätt strösockret. Vispa smör och socker ordentligt med en visp.
  4. Knäck ägget i bunken. Vispa smeten igen.
  5. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke.
  6. Rör ner mjölblandningen i smeten. Blanda noga med en slev.
  7. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  8. Forma degen till 15 bollar med händerna.
  9. Häll pärlsockret i en kopp. Tryck ner en boll i taget i pärlsockret och lägg sedan på plåten.
  10. Grädda i mitten av ugnen 10 minuter. Be en vuxen om hjälp att sätta in och ut kakorna. Låt dem svalna på plåten.