Minipavlovor med frukt och bär

Minipavlovor med frukt och bär
Foto: Johanna Kassel

Minipavlovor med frukt och bär

Av: Martina Haag, Clara Block Hane

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

Det bästa med att göra pavlovan jätteliten är att man kan moffa in hela i munnen på en gång. /Martina och Clara

Recept ur boken Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig

Ingredienser

portioner8 - 16 stycken

maräng

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Servering

  • 3 dl vispgrädde
  • strösocker
  • 3-4 msk aprikosmarmelad
  • bär och frukt i flera färger (t ex jordgubbar, blåbär, hallon, björnbär, mango och kiwi)
  • ev granatäpplekärnor
  • ev pistagenötter, hackade

Gör så här

Dagen innan eller i god tid innan bakelserna ska ätas

  1. Värm ugnen till 100 grader.
  2. Vispa äggvitor och socker med elvisp till en fluffig marängsmet. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Fördela smeten i åtta cirklar på varje plåt. Platta till dem med en sked. Grädda i ugnen i
 1 timme. Låt svalna.

Strax före servering

  1. Vispa grädde med en aning socker. Lägg grädde och en klick aprikosmarmelad på varje pavlova. Garnera med allt gott du kan tänka dig från bär- och fruktriket.
  2. Strö över granatäppelkärnor och/eller pistaschnötter.