Minipavlova med passionsfruktskräm

Minipavlova med passionsfruktskräm
Foto: Tv4

Minipavlova med passionsfruktskräm

Av: Mia - Linköping

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

1 h 20 m

Minipavlova med passionsfruktskräm och färska bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Maränger

  • 4 äggvitor
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl riven kokos

Passionskräm

  • 4 passionsfrukter
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 tsk vaniljsocker

Servering

  • färska bär
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Maränger

  1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  2. Tillsätt socker och citronsaft.
  3. Vispa tills det blir glansigt, rör sedan försiktigt ner maizena och kokos.
  4. Klicka ut på oljat bakplåtspapper.
  5. Grädda i ca 1 timme på 100 grader längst ner i ugnen.

Passionskräm

  1. Sila bort kärnorna från 2 passionsfrukter. De andra två sparas till garnering.
  2. Vispa crème fraichen och vaniljsockret fluffigt.
  3. Rör ned juicen från passionsfrukterna med stor försiktighet.
  4. Toppa minimarängerna med crèmen, färska bär, citronmeliss och en halv passionsfrukt.