Minipavlova med passionscurd

Minipavlova med passionscurd

Minipavlova med passionscurd

Av: Nikita - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

1 h 25 min

Sött möter syrligt - en festlig men ändå enkel dessert som kommer att få dina gäster att tro att du har blivit nya Leila!

Ingredienser

portioner

Pavlova

  • 2 äggvitor, stora
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk citronsaft
  • färsk citronmeliss (till dekoration)

Passionscurd

  • 2 msk citronskal, finrivet
  • 1 dl citronsaft, färskpressad
  • 1 dl passionsfrukt, urgröpt
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl strösocker
  • 50 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 3 dl vispgrädde
  • ca 125 g mango, tärnad (och färsk mynta)

Gör så här

Pavlova

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitan till ett fast vitt skum med en elvisp.
  3. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Ha sedan i maizena och citronsaft. Fortsätt vispa tills sockerkristallerna har smält och du har en blank smet. Det tar ca 5 min.
  4. Spritsa ut marängsmeten som små korkar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dom i den nedre delen av ugnen i ca 75 min. Förbered under tiden passionscurden.

Passionscurd

  1. Vispa ihop citronskal, citronsaft, passionsfruktkött, ägg, äggula och socker i en kastrull. Sjud krämen under omröring tills den tjocknar.
  2. Ta av från värmen. Klicka ner smör och rör om tills det har smält. Låt kallna helt. Förvara den i kylskåp tills det är dags för servering.

Servering

  1. Vispa grädden fluffigt. Lägg en klick passionscurd och sedan grädde på varje pavlova. Toppa pavlovorna med mangon och dekorera med färsk mynta.