Minipavlova med halloncurd

Foto: Tv4
Minipavlova med halloncurd
17 ingredienser
1 h
Minipavlova med halloncurd och rostade hasselnötter blir en perfekt dessertkombo!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Maräng
- 3 äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1 tsk citron, pressad
- 1 tsk majsstärkelse
Halloncurd
- 250 g hallon
- 0,75 dl strösocker
- 1 msk citron, pressad
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk vatten
- 1 äggula
- 1 msk smör
- salt
Servering
- 2 dl vispgrädde
- 125 g färska hallon
- 50 g hasselnötter, rostade
- färsk citronmeliss
- florsocker
Gör så här
Maräng
- Vispa äggvitorna tills de blir vita och fasta, ca 5 minuter.
- Tillsätt socker och citronsaft och fortsätt vispa tills blandningen blir glansig, ca 3–5 minuter.
- Rör sedan ner majsstärkelse.
- Lägg marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper, ca 10 cm i diameter med en hög kant runt om så fyllningen blir kvar i mitten.
- Grädda i ugnen på 150 grader i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt marängerna sedan svalna på ett galler.
Halloncurd
- Lägg hallon, socker och citronsaft i en kastrull. Låt koka upp under omrörning tills sockret har lösts upp.
- Passera därefter hallonen genom en sil.
- Häll tillbaka hallonen i kastrullen och blanda ner majsstärkelse utblandat med vatten. Låt det sedan koka upp under omrörning.
- Ta av kastrullen från värmen, rör ner äggula och smör. Sjud sedan krämen på svag värme tills den har tjocknat. Låt den sedan kallna.
Servering
- Fyll marängen först med halloncurd, därefter vispad grädde och dekorera med färska hallon, rostade hasselnötter, citronmeliss och pudra sist över lite florsocker.