Minipavlova med halloncurd

POPULÄRT
Minipavlova med halloncurd
Foto: Tv4

Minipavlova med halloncurd

Av: Agneta - Katrineholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

1 h

Minipavlova med halloncurd och rostade hasselnötter blir en perfekt dessertkombo!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Maräng

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citron, pressad
  • 1 tsk majsstärkelse

Halloncurd

  • 250 g hallon
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk vatten
  • 1 äggula
  • 1 msk smör
  • salt

Servering

  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g färska hallon
  • 50 g hasselnötter, rostade
  • färsk citronmeliss
  • florsocker

Gör så här

Maräng

  1. Vispa äggvitorna tills de blir vita och fasta, ca 5 minuter.
  2. Tillsätt socker och citronsaft och fortsätt vispa tills blandningen blir glansig, ca 3–5 minuter.
  3. Rör sedan ner majsstärkelse.
  4. Lägg marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper, ca 10 cm i diameter med en hög kant runt om så fyllningen blir kvar i mitten.
  5. Grädda i ugnen på 150 grader i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt marängerna sedan svalna på ett galler.

Halloncurd

  1. Lägg hallon, socker och citronsaft i en kastrull. Låt koka upp under omrörning tills sockret har lösts upp.
  2. Passera därefter hallonen genom en sil.
  3. Häll tillbaka hallonen i kastrullen och blanda ner majsstärkelse utblandat med vatten. Låt det sedan koka upp under omrörning.
  4. Ta av kastrullen från värmen, rör ner äggula och smör. Sjud sedan krämen på svag värme tills den har tjocknat. Låt den sedan kallna.

Servering

  1. Fyll marängen först med halloncurd, därefter vispad grädde och dekorera med färska hallon, rostade hasselnötter, citronmeliss och pudra sist över lite florsocker.