Minifrittata med krämig Burratine

Minifrittata med krämig Burratine Granarolo
Foto: Granarolo

Minifrittata med krämig Burratine

13 ingredienser

1 h

Minifrittata med krämig Burratine och marinerade tomater är sommarens favorit.

Granarolo Burratine
Granarolo Burratine produkt

Granarolo Burratine

En miniatyr av den populära Burratan – lika krämig och god och i en perfekt portionsstorlek.

Läs mer

Ingredienser

portioner st

Marinerade tomater

  • 250 g tomat
  • färsk basilika
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • salt

Frittata

  • 6 ägg
  • 3 msk vatten
  • 200 g potatis, riven
  • 150 g vällagrad ost, riven (tex Granarolo Quattrocento)
  • färsk basilika
  • 1 salladslök
  • hälften av de marinerade tomaterna
  • salt

Servering

  • 2 burkar Granarolo Burratine (á 150 g)
  • hälften av de marinerade tomaterna

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.

Marinerade tomater

  1. Dela tomaterna i halvor och finhacka basilikan. Rör samman med olja, balsamvinäger och salt.

Frittata:

  1. Vispa upp ägg och vatten. Blanda ner riven potatis och ost i äggsmeten. Finhacka basilika och salladslök, rör ner det i smeten tillsammans med hälften av de marinerade tomaterna och salt. Smörj en muffinsplåt och fördela smeten i formarna.
  2. Baka frittatan 20-25 minuter eller tills de är genomgräddade och börjar få fin färg. Låt svalna något innan du försiktigt lossar den från formen. Toppa med Granarolo Burratine och resten av de marinerade tomaterna. Buon Appetito!
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Focaccia med Quattrocento Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer