Minicupcakes med nutella och hallon

Minicupcakes med nutella och hallon
Foto: Alisa Bandell

Gullig små cupcakes med hallon, choklad och nutella.

22 mars 2016

Du behöver

Smet

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl kakao
  • 2 ägg
  • 1,5 dl solrosolja
  • 1,5 dl kokande vatten
  • 125 g hallon

Frosting

  • 100 g mörk choklad
  • 250 g smör
  • 1,25 dl nutella
  • 2,5 dl florsocker
  • hallonpulver eller strössel, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop vetemjöl, strösocker, bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljsocker och kakao i en bunke.
  3. I en separat skål, vispa ihop ägg och solrosolja.
  4. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
  5. Tillsätt vattnet och vispa till en slät smet.
  6. Fyll små cupcake- eller muffinsformar till två tredjedelar och tryck ner ett hallon i varje.
  7. Grädda i cirka 12 minuter.
  8. Frosting
    Smält chokladen. Låt svalna något.
  9. Vispa smör fluffigt i några minuter. Tillsätt choklad och nutella och fortsätt vispa. Vispa sist i florsockret.
  10. Fyll en spritspåse och spritsa på cupcakebottnarna. Toppa med lite hallonpulver eller strössel.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Bakformar från kända varumärken

Bakformar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept