Minichokladkaka, toppad med röda bär och vit choklad

15m
4
Minichokladkaka, toppad med röda bär och vit choklad
Foto: tv4

Snabblagad chokladkaka toppad med röda bär, vispad grädde och söt, vit choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

24 maj 2017
15m
4

Du behöver

  • 1,5 msk mjöl
  • 1 msk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk kakao
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg
  • 4-5 hallon
  • 4-5 jordgubbar
  • 200 g vit choklad
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 nypa socker

Gör så här

  1. Häll mjöl, socker, bakpulver, kakao och en nypa salt i en bunke och blanda.
  2. Knäck sedan i ett ägg i bunken, blanda om.
  3. Smöra fyra små formar/muggar och häll i smeten.
  4. Ställ in formarna i micron, en i taget, och kör på 700w i ca 1 minut.
  5. Vispa grädde.
  6. Lägg röda bär över ena halvan av formarna.
  7. Smält vit choklad och häll över bären.
  8. Lägg lite grädde på den andra halvan av kakan. Toppa med pyttelite socker.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Bakformar från kända varumärken

Bakformar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept