• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Minichokladkaka, toppad med röda bär och vit choklad

Minichokladkaka, toppad med röda bär och vit choklad
Foto: tv4

Minichokladkaka, toppad med röda bär och vit choklad

8 steg att laga

11 ingredienser

15m

Snabblagad chokladkaka toppad med röda bär, vispad grädde och söt, vit choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk kakao
  • 0,5 krm salt
  • 1 ägg
  • 4-5 hallon
  • 4-5 jordgubbar
  • 200 g vit choklad
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 krm strösocker

Gör så här

  1. Häll mjöl, socker, bakpulver, kakao och en nypa salt i en bunke och blanda.
  2. Knäck sedan i ett ägg i bunken, blanda om.
  3. Smöra fyra små formar/muggar och häll i smeten.
  4. Ställ in formarna i micron, en i taget, och kör på 700w i ca 1 minut.
  5. Vispa grädde.
  6. Lägg röda bär över ena halvan av formarna.
  7. Smält vit choklad och häll över bären.
  8. Lägg lite grädde på den andra halvan av kakan. Toppa med pyttelite socker.