“Min systers glögg”

“Min systers glögg”
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

“Min systers glögg”

8 ingredienser

Den här hemgjorda glöggen blir inte lika söt som köpeglöggen men får en underbart god doft och smak. Den går fort att blanda i ordning och sköter sig själv tills den är färdig.

Ingredienser

portioner
  • 5 l svagdricka
  • 2,5 kg strösocker
  • 50 g jäst
  • 250 g russin
  • 0,75 dl hel nejlika
  • 20 g hel ingefära
  • 12 g hel kardemumma [1 påse]
  • 5 potatisar, med skal, skurna i små, små bitar

Gör så här

  1. Tips! Använd gärna en hink. Blanda allt utom potatisen väl. Lägg i potatisen. Täck med duk.
  2. Låt stå svalt men ej kallt i 3 veckor.
  3. Sila i saftduk och häll upp i rengjorda flaskor. Glöggen kan fortfarande jäsa så fyll inte ända upp till kanten. Förvara mörkt och svalt.
  4. * * *