Milles feuille med persika och jordgubbar

Milles feuille med persika och jordgubbar
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Milles feuille med persika och jordgubbar

7 ingredienser

30 m

Här kommer ett somrigt och festligt desserttips! Baka av färdig smördeg och toppa sedan med citron curd, jordgubbar, persikor och glass. Snabbt, smart och gott!

Ingredienser

portioner
  • 4 ark smördeg
  • 1 förp jordgubbar
  • 2 persikor
  • 1 citron, zest
  • 4 msk citron curd
  • pistageglass (till servering)
  • pistagenötter, rostade

Gör så här

  1. Värm ugnen till 220 grader.
  2. Baka av smördegen tills den är gyllene.
  3. Skiva jordgubbarna och riv persikorna. Vänd runt bitarna med citronzest.
  4. Toppa varje smördeg med citron curd och fruktblandingen. Toppa med pistageglass och krossade pistagenötter.