Mild curry med rostad pumpa

NYHET
koket.se
Mild curry med rostad pumpa ny
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Mild curry med rostad pumpa

19 ingredienser

1 h 30 min

En krämig och mild curry med rostad pumpa passar perfekt som värmande höstmat i helgen.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 hela nejlikor
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk bockhornsklöver
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 3 grön kardemumma
  • 2 citrongräs
  • 1,5 msk ingefära, hackad
  • 4 rödlökar, strimlad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 50 g smör
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 pumpa (hokkaido- eller delicapumpa)
  • neutral rapsolja
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • ris

Gör så här

  1. Rosta alla torra kryddor i en gryta och lägg sedan i en mortel. Mortla alla kryddor till en blandning.
  2. Strimla citrongräs tunt.
  3. Mortla citrongräs och ingefära med kryddorna så det blir en geggig pasta.
  4. Bryn lök och vitlök i en stor gryta med smör i ca 10 minuter så att det blir helt mjukt.
  5. Tillsätt kryddpastan och stek i ytterligare 5 minuter.
  6. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk och kycklingbuljong. Låt koka ihop under lock i ca 1 timme. Smaka av med salt.
  7. Låt sedan koka utan lock i ytterligare 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Skölj pumpan samt halvera och kärna ur den.
  10. Skär sedan pumpan i klyftor med skalet kvar.
  11. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över rapsolja samt salta.
  12. Rosta i mitten av ugnen ca 45 minuter så att den får ordentligt med färg och blir mjuk.
  13. Servera pumpan med ris och currysåsen.
  14. Toppa med koriander.