Fräsch, smakrik och full av texturer – den här asiatiskt inspirerade rätten kombinerar saftig fläskfärs i umamistinn marinad med hemgjorda tortillas, krämig sesamsojamajonnäs och fräscha, krispiga tillbehör.
Blanda mjöl, majsmjöl och salt i en bunke tillsätt därefter olivolja. Blanda tills mjölet börjar smula sig. Tillsätt det kokande vattnet och blanda till en deg. Dela upp degen jämnt till 12 st delar och tryck ut på mjölat bakbord till tunna tortillas. Värm upp en panna på hög värme och stek en i taget 1 minut på varsin sida. Lägg bröden i en handduk och vik över så de håller sig varma och mjuka. Lägg eventuellt in tortillasen i ugnen på 40 grader så håller dom sig varma till servering.
Vispa samman äggula, vitvinsvinäger och dijon. Tillsätt rapsolja till en början droppvis under vispning och därefter en tjockare stråle. Smaksätt med en skvätt lime och en nypa salt. Tillsätt soja och sesamolja lite i taget under vispning. Ställ åt sidan.
Blanda alla ingredienser till marinaden. Ställ åt sidan.
Koka upp vatten, lägg böngroddar i en sil. Häll det kokandet vattnet över böngroddarna och skölj direkt i kallt vatten, låt rinna av. Lägg böngroddar i en skål och tillsätt sesamolja samt flingsalt och rör om. Ställ åt sidan
Skiva gurka i halvmånar, hyvla morotsstrimlor, strimla salladslök, grovhacka jordnötter, klyfta lime, grovhacka koriander och mynta. Ställ åt sidan.
Hetta upp en panna och lägg i fläskfärsen. Stek tills färsen börjar få färg och ”hoppar” lite i pannan. Tillsätt marinaden, rör om och låt stekas med i 30 sekunder.
Servera med tortillabröd, fläskfärs, sesamsoja majonäs, grönsaker, böngroddar, sriracha, örter, jordnötter och glöm inte en skvätt lime.