Lammbullar med fetaost och couscous

Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Lammbullar med fetaost och couscous
16 ingredienser
20 min
Ett spännande sätt att laga lamm på.
Ingredienser
- 400 g lammfärs
- 0,75 dl ströbröd
- 1,5 dl mjölk
- 1 ägg
- 0,5 krm vitpeppar
- 1 msk gul lök, råriven
- 2 msk smör
- 2 msk olja
- 100 g fetaost
- 8 dl couscous, kokt
- 0,5 gurka, skalad
- 2 tomater
- 0,5 mango
- 0,5 stjälkselleri
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Låt mjölk och ströbröd stå och svälla i 5 minuter.
- Koka upp vatten och salt och lägg i couscousgrynen. Rör om och ta grytan från spisen. Lägg på lock och låt stå 5 minuter.
- Rör ned färs, ägg, lök, salt och peppar till en jämn smet. Forma runda bullar och fyll med fetaost.
- Stek i en panna med smör och olja tills de är gyllenbruna runt om.
- Skär ner alla grönsakerna i kuber, rosta på bleck i ugnen på 180 grader i 5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
- Blanda i couscousen och lägg på lammbullarna.