Couscoussallad med äpplen och getost

Couscoussallad med äpplen och getost
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Couscoussallad med äpplen och getost

Av: Mikael Lindström

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

20 min

En helt vegetarisk couscous!

Ingredienser

portioner
  • 4 dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 1 kruka basilika
  • 400 g getost
  • 1 broccoli
  • 8 tomater
  • 2 bladsallad
  • 2 paprikor
  • 0,5 gurka
  • 2 äpplen
  • 3 salladslökar
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vattnet till couscousen med lite salt och olja. Lyft av från plattan och häll ner couscousen. Sätt på ett lock och låt stå i cirka 5 minuter. Rör om så att det blir luftigt.
  2. Koka broccolin ett par minuter. Skär grönsakerna och äpplena i grova bitar. Strimla salladslöken. Bryn alltihop tillsammans med broccolin i olivolja. Tillsätt strimlad basilika och couscous och vänd sist der några finstrimlade salladsblad.
  3. Servera med getost som får smälta ner i salladen.