Pasta med hjärtmusslor

Pasta med hjärtmusslor
Foto: TV4

Pasta med hjärtmusslor

Av: Mikael - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Receptet på pasta med hjärtmusslor är beräknat till fyra personer.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 1 förp hjärtmusslor (alt vongolemusslor)
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g pasta linguine (eller spaghetti)
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 citron, saft från
  • salt
  • peppar
  • En näve bladpersilja

Gör så här

  1. Skölj musslorna och ta bort de som inte stängs och lägg dem en rymlig skål och häll i ca 2 liter vatten och 60 - 70 g salt (3-3,5 %).
  2. Lägg ner musslorna i saltvattnet och kontrollera att ingen av musslorna har trasigt skal.
  3. Efter ca 30 minuter är det dags att spola av musslorna i kallvatten och lägga dem i ett nytt saltvatten i ytterligare 30 minuter.
  4. Lägg musslorna i en varm stekpanna och tillsätt vinet. Rör om och sjud i 2-3 minuter tills alla musslor öppnat sig. Lägg i musslorna, rör om och garnera med persiljan. Servera direkt.
  5. Tag upp musslorna med en hålslev och lägg i en stor bunke, plocka bort de musslorna som inte öppnats.
  6. Koka upp saltat vatten och koka enligt anvisningarna på paketet.
  7. Ta under tiden fram en ny stekpanna och hetta upp olivoljan. Lägg i skivad vitlök och stek på svag värme tills den är mjuk.
  8. Öka värmen och häll ned musselfonden i pannan genom en sil.
  9. Tillsätt citronsaft, svartpeppar, chili och lite salt. Reducera i ca 4 minuter.
  10. Häll av den kokta pastan och lägg ned i stekpannan med såsen.