Limemarinerade jordgubbar med råsocker

Foto: TV4
Limemarinerade jordgubbar med råsocker
7 ingredienser
Limemarinerade jordgubbar med råsocker. Serveras med Kesella och Digestivekex.
Vinförslag från Micke
Nivole (Nr 7787)
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 1-2 l färska jordgubbar
- 1 limefrukt, pressad och riven
- Råsocker (efter smak)
- 1 dl Kesella vanilj
- 3 dl vaniljvisp
- 2-3 digestivekex, krossade
- citronmeliss för dekoration
Gör så här
- Skölj och snoppa jordgubbarna, skiva dem och lägg dem i en skål.
- Riv över skalet från en lime och pressa ur saften, smaka av med råsocker. Ställ åt sidan.
- Vispa vaniljvispen fluffigt och smaka av med Kesella vanilj efter tycke och smak.
- Strö över krossad Digestivekex och dekorera med citronmeliss. Servera i höga glas.