Messmörslimpor

2 röster
2
Messmörslimpor
Foto: TV4

Från Norrland kommer detta trevliga recept. Sirap och messmör gör brödet lite sött.

Visa mer
2

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 1,5 msk sirap
  • 75 g messmör
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 6 dl grovt rågmjöl
  • ca 8 dl vetemjöl special
  • Ugn: 200 grader

Gör så här

  1. Blanda mjölk, sirap och messmör i en kastrull och värm det till 37°. Rör så att messmöret smälter. Rör ut jästen i degspadet.
  2. Arbeta in salt, råmjöl och vetemjöl tills degen släpper bunken utan att kladda. Jäs i 45 minuter.
  3. Knåda degen väl. Forma två limpor och lägg på en plåt med bakpapper. Nagga med gaffel. Jäs i 30 minuter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Pensla med hett vatten när limporna är färdiga och låt dem svalna på galler.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept