Melvin - melondessert med vitt vin

30m
4
Melvin
Foto: TV4

En fräsch melondessert, som lagas både snabbt och enkelt, med smak av honung och vitt vin.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

6 april 2017
30m
4

Du behöver

  • 4 honungsmeloner eller cantaloupemeloner, små och mogna
  • honung, efter behag
  • 4-6 dl vitt vin, sött

Gör så här

  1. Skär av hatten/toppen på melonen.
  2. Gröp först ur kärnorna och kasta dom.
  3. Gröp sedan ur så att det är ca 1-2 cm fruktkött runt om skalet. Skär det urgröpta fruktköttet i tärningar.
  4. Blanda vinet med honungen. Häll sedan tillbaka det tärnade melonköttet i melonerna och fyll upp med vinblandningen. 
Låt stå ett tag i kylen så att fruktköttet suger åt sig av vinet.
  5. Servering
    Sätt en sked och ett sugrör i melonen innan servering.
  6. Servera melonen i en skål eller skär av lite av botten så att melonen kan stå på en tallrik.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept